דלג לתוכן המרכזי
תפריט
צרו קשר
גישה מהירה
En
English

גרעין נתיבות


נתיבות
כמות מתנדבות: 25-30
שבתות: פעמיים בחודש
רכזת: שרה מזוז ·
אודות גרעין נתיבות

בנתיבות פועל גרעין מקסים שעובד עם נוער וילדים בפרויקטים מגוונים: יוצרים חלום, חברים ביחד, מנהיגות לנוער, חוגים, מרכז למידה ועוד. הבנות בגרעין מהוות מודל להזדהות עבור החניכים בפרויקטים שונים ומעודדות אותם ללקיחת אחריות ולתחושת מעורבות בבית הספר, במשפחה, בחברה, בעיר ובעם ישראל במטרה ליצור שינוי חברתי בעיר.

מי אנחנו?
חבורה מגובשת, לומדת פועלת יחד. יש אצלינו בין 25-30 בנות, כולן עובדות בתקנים השונים בבוקר ואחה"צ בעיר וככה כולנו מייצרות עשיה מטורפת!בנות השירות בגרעין נתיבות עובדות עם קשת גילאים רחבה, ילדים, משפחות, נוער וקשישים. וגם נפגשות עם קשת של אוכלוסיות, דתית ולא דתית, חינוך מיוחד וברמות סוציו אקונומיות שונות. הבנות מהוות מודל עבור החניכים בפרויקטים השונים, ומעודדות אותם ללקיחת אחריות ולתחושת מעורבות בבית הספר, במשפחה, בחברה, בעיר ובעם ישראל במטרה ליצור שינוי חברתי בעיר.

עשייה
יש דגש על עשייה משמעותית במסגרות הבוקר ואחה"צ, הבנות יוזמות ומרכזות פעילויות ופרויקטים מגוונים בתחומים שונים מתוך רצון לפעול לקידום דברים בעיר.עיקר הפרויקטים נעשים סביב החגים ואירועים משמעותיים בלוח השנה. בנות השירות שותפות ביוזמות מקומיות שמופעלות על ידי אגף הנוער, תרבות תורנית, אגף חינוך, גרעין המשפחות, סניפי בנ"ע בעיר, עזר מציון ועוד.

קבוצה מגובשת
מתוך אמונה כי הקבוצה נותנת כוחות לכל בת וכי יש לה יכולת להשפיע באופן רחב וכולל יותר על הנעשה בעיר, אנו משקיעים בגיבוש וביצירת קבוצה שעובדת וחולמת יחד.כדי ליצור תהליך גיבוש גרעיני יש לנו ערב גרעין שבועי הכולל בתוכו- לימוד או פעילות מגבשת, עבודה גרעינית וזמן משמעותי לשיח ושיתוף. וכן דרך שבתות גרעין, פרויקטים משותפים, ימי כיף ועוד…

קשר לקהילה
בנתיבות יש משפחות רבות עם לב רחב ודלת פתוחה! הזדמנות מהממת ללמוד מהאנשים בעיר. למי שמעוניינים יש משפחה מאמצת איתה נוצר קשר טוב ומשמעותי.יש מעטפת משפחות חזקה ואוהבת.

הבנות נשארות 2 שבתות בחודש, שבת אחת לשבועיים, כך נוצרים קשרים בלתי פורמליים בנוסף לקשרים המתהווים במהלך השבוע, בין הבנות למשפחות וגם ביניהן בגרעין.

תקני בוקר

תקן גרעין

תקן המשלב בין ריכוז וניהול פרויקט 'יוצרים חלום' לעבודה חלקית באחת מבתי הספר ממנו מגיעים החניכים לפרויקט.

בתי ספר יסודיים

בבתי הספר היסודיים הבנות מהוות מודל להזדהות!
בכל בית ספר יש לבנות תוכנית עבודה שכוללת עזרה לימודית (פרטנית או בכיתות), הדרכת כיתה הכוללת העברת שיעורים , יצירת קשר אישי עם התלמידים ולקיחת חלק בהרמת פרויקטים בית ספריים יחד עם הרכזת החברתית סביב מעגל השנה.
חובה לאהוב ילדים!

תיכון בנות ע"ש המר

תיכון דתי שש שנתי לבנות מסורתיות ודתיות. העבודה מתחלקת בין עזרה לימודית לבנות מתקשות, קשר אישי ופעילות חברתית.
הקשר האישי שנבנה נמשך גם לביקורי בית ושעות אחר הצהריים בעשייה הגרעינית.
בנות השירות גם לוקחות יוזמות ומרימות פרוייקטים יחד עם הרכזת החברתית. עבודה משמעותית למי שמחפשת עבודה עם נוער.

אולפנת דרכא נתיבות

למדריכות באולפנא יש תפקיד חשוב ומשמעותי בחייהן של הבנות, ומהוות דוגמא אישית לחניכות.
המדריכות יוזמות ועושות פרוייקטים לאולפנא, יוצרות קשרים אישים ומלוות את הבנות בפן הרגשי והחברתי. המדריכות הן חלק בלתי נפרד מהצוות הכולל, שעוטף ומלווה אותן. אווירה חמה ואנרגיות טובות!!

קומונה- בני עקיבא עוז ואריאל

בנתיבות יש 3 סניפים- עז, אריאל ובנ"ע. דרושות קומונריות המעוניינות להיות חלק מהגרעין בעשיה ובפעילות. המטרה לפתח מנהיגות מקומית ולהוביל לעשיה.

מועדוניות רווחה

המועדונית מיועדת לילדים בסיכון מכיתות א- ו, הבאים ממשפחות רווחה.
הילדים מגיעים למועדונית אחרי בית הספר, מקבלים ארוחה חמה, עזרה לימודית, פעילויות חברתיות וחוגים. תפקיד הבת שירות הוא להיות כאחות גדולה, אוזן קשבת ולתת לילדים מעטפת חמה ואוהבת.
בכל מועדונית יש אם בית ומדריכה שעובדות יחד עם בת השירות בליווי צמוד.
בחלק מהבקרים הבת שירות הולכת לבתי הספר לתת חיזוק לילדים הזקוקים לתמיכה רגשית ולימודית, ובצהריים נמצאת במועדונית עד שעות הערב.

והדרת

בנות השירות מלוות קשישים במועדון יום ובנוסף לכל בת משבצים קשישים אותם היא מאמצת ומגיעה אליהם לבתים. בנות השירות יוצרות קשר מיוחד עם הקשישים ,מפיגות את בדידותם, ומהוות אוזן קשבת. להרבה מהקשישים אין משפחה קרובה תפקיד בת השירות הוא משמעותי ומיוחד.
 

קידום נוער

יחידת ארבל הוא פרוייקט הילה לנערים ונערות בסיכון מכיתות ט-יב.
התלמידים לרוב נשרו ממסגרות אחרות, ומכיעים ליחידה כדי לסיים 12 שנ״ל או תעודת בגרות. התיכון הוא קטן ומשפחתי וכך גם הצוות.
בנות השירות משתלבות בעשיה החברתית סביב מעגל השנה, במעורבות חברתית ועוד תחומים.
כמובן שהן חלק במערך הלימודי (שיעורים פרטיים, עזרה בעבודות) וגם מפתחות קשרים אישים, מעצימות ועוטפות במלא חום ואהבה.

גני חינוך מיוחד

בנות השירות נמצאות בגן כחלק מהצוות לכל דבר, מקדמות ועוזרות לילדים, באופן פרטני וגם בפעילויות ובחצר. לרוב הן משולבות בתוכניות העבודה של הילדים ונותנות מענה פרטני תוך ליווי של צוות פרא רפואי בגן. התפקיד דורש סבלנות, אוזן קשבת לילדים והרבה אהבה.

תקני אחה"צ

יוצרים חלום: פרויקט קבוע שבועי המיועד לילדי ד-ו מבתי הספר בעיר, לרוב יהיו אלה ילדים שפחות מקבלים ביטוי בכיתה, מפריעים או זקוקים לחיזוק ביטחון עצמי וחוזקות. בנות השירות מובילות בליווי והדרכה מקצועית חוג לפי בחירתן על בסיס אומנויות הבמה.  (אומנות, מחול, דרמה, נגינה, מקהלה וכו' – משתנה לפי כישרונות הבנות..) במהלך השנה אנו שמות דגש על פיתוח כשרונו של הילד והעצמת תחושות הצלחה ומסוגלות לחלום ולהגיע רחוק. בנוסף יש מקום מרכזי לבניית הקבוצה והקניית ערכים נוספים דרך החוג הנלמד. בסוף השנה מעלים החניכים מופע ענק הפתוח לכל תושבי נתיבות. מרגש לראות כל פעם מחדש את הילדים שלפעמים במערכת הפורמלית לא מוצאים את מקומם, פורחים על הבמה ולוקחים אחריות מלאה על התפקיד שלהם ועל הצלחת ההצגה.

המשחקייה ע"ש גלעד-מיזם הנועד לתת זמן איכות לילדים סביב משחקי קופסא מתוך חשיבות למפגש חברתי. כל ילדי נתיבות מוזמנים להגיע למשחקייה ויש מקום ליצירתיות ויוזמה. המשחקייה מתקיימת אחת לשבוע פונה לקהל המשפחות בעיר.

חוגי סיירות-  חוגים המתקיימים אחת לשבוע , למגוון של גילאים מכיתה ה' ועד י"ב.

בחוגים שמים דגש על חינוך דרך השטח לאהבת הארץ, כבוד ושמירה על הטבע, עצמאות ומנהיגות.

הקבוצות הן לפי גילאים, יש פעולה פעם בשבוע וטיולים חודשיים.

תקני אחה"צ עם נוער

אפ: פרויקט פיתוח מנהיגות אצל נערות צעירות בגילאי ז'-ט'. מטרת הפרויקט ליצור קבוצה המתחנכת ללקיחת אחריות אישית ועירונית. אחת לחודש הבנות יוצאות להתנדבות בהובלת החניכות ובתכנון מלא שלהן. המפגשים הקבועים הם כיפיים וחוייתיים סביב ערכים. אחת המטרות החשובות היא לחבר את הבנות שלא מגיעות לסניפים להתחיל להגיע ולהיות שותפות גם בסניפים ובעשיה החברתית.

בית חם לנערה: מועדונית לבנות ז-יב. עיקר הבנות מגיעות מהתיכון הדתי והמקום משמש כ'בית חם' לכל דבר- ארוחה חמה, פעילויות, שיעורי בית וכו'. בנות השרות הן חלק בלתי נפרד מהצוות החינוכי, מעבירות פעילויות, מפתחות קשרים אישיים ומשמעותיות כאחות בוגרת ודמות מיטיבה.

קומונריות לתנועת עוז: בנתיבות פועלת תנועת הילדים עוז. העבודה המרכזית והמשמעותית בפרויקט זה הוא ליווי צוות ההדרכה (בני נוער בכיתה ט').  הליווי כולל העברת סדנאות הדרכה, ליווי אישי של הצוותים, קשר עם החניכים המתוקים וחינוך מגיל צעיר למרחבים חברתיים.

סח"י – "סיירת חסד ייחודית"  – המטרה היא לקבץ את הנוער לעשיית טוב לאחר. במהלך השבוע יש ימי איסופים בהם הנערים והנערות אוספים מוצרי מזון וביום שלישי בשבוע כולם מתכנסים יחד לאריזת מוצרי המזון וחלוקת המוצרים בצורה של מתן בסתר למשפחות נזקקות. הנערים לאחר החלוקה חוזרים למתחם הסחי ונשארים יחד עם הצוות , מדברים , משחקים והמקום הזה הוא עבורם מקום של שייכות, להתייעצויות ולתחושה של עשיית טוב.

סבבתא- תנועת נוער-גיל הזהב, המנוער המתנדב הם הכיתות ח'-י"ב .

התנועה קמה כדי לחבר בין הדורות וליצור שיח משותף והיכרות אמיתית ומחברת.

הפעילות קוראת אחת לשבוע בספרייה למשך שעה וחצי שבה משחקים, מדברים ויוצרים קשר בין דורי חשוב ומשמעותי!

תקני אחה"צ נוספים

חיבור בין דור- :  כל בת מאמצת קשישה. עבודה עם הקשישות המקסימות שיש רק בנתיבות, אצלן הדלת תמיד פתוחה  והקלפים מחכים למשחק…

עזר מציון-  התנדבות קבועה אצל משפחה מטעם " עזר מציון ", הבנות מלוות משפחות המתמודדות עם קושי או מחלה בכל שלבי ההתמודדות – עוטפת את החולים ומשפחותיהם בחום, באהבה ומאפשרות למשפחה לצאת ולהתאוורר. ישנו ליווי צמוד והכוונה של "עזר מציון ".

אקי"ם-

מועדון מדהים לאנשים מבוגרים (21+) עם צרכים מיוחדים.המועדון פתוח אחה"צ חלק מימי השבוע.יש המון פעילויות ותכנים , יצירות , זומבה באופן קבוע , ופשוט צריך מישהי עם כוחות מיוחדים ואנרגיות בשמיים , שרק רוצה לאהוב !!! להיות שם , להקשיב להם , להביא אנרגיות! המועדון פתוח בימים ראשון שלישי ורביעי .יש המון פעילויות ותכנים , יצירות , זומבה באופן קבוע , ופשוט צריך מישהי עם כוחות מיוחדים ואנרגיות בשמיים , שרק רוצה לאהוב !!!להיות שם , להקשיב להם , איתם.

פרויקטים ואירועים סביב מעגל השנה 

עיקר הפרויקטים נעשים סביב החגים או אירועים משמעותיים בלוח השנה. בנות השירות משתדלות להצטרף ולהשתתף ביוזמות מקומיות שמופעלות על ידי אגף הנוער, תרבות תורנית, אגף חינוך, גרעין המשפחות, סניפי בנ"ע בעיר, עזר מציון או כל גוף אחר. אנו רואים חשיבות בהשתתפות בפרויקטים מקומיים מתוך הבנה שהצעירים ותושבי העיר הם אלה שמובילים את הפעילויות הללו יחד עם בנות השירות.