דלג לתוכן המרכזי
תפריט
צרו קשר
גישה מהירה
En
English

גרעין שדות נגב


שדות נגב
כמות מתנדבות: 25
שבתות: פעם בשבועיים
רכזת: אמונה כהן ·
אודות גרעין שדות נגב

גרעין שדות נגב פועל במספר יישובים באזור עוטף עזה. עיקר פעילותן של הבנות מתמקדת בנוער ביישובים, דרך סניפי בני עקיבא במטרה לחזק את ערכי היהדות והציונות. העשייה בגרעין נעשית באווירה טובה, משפחתית, עוטפת ומלאת אהבה ובליווי של אמונה – הרכזת המקסימה.

גרעין שדות נגב

גרעין שדות נגב פועל בכל היישובים אשר נמצאים במועצה האזורית שדות נגב. עיקר פעילותן של הבנות מתמקדת בנוער ובילדים ביישובים, בנוסף יש שילוב בסניפי בני עקיבא במטרה לחזק את ערכי היהדות והציונות. העשייה בגרעין נעשית באווירה טובה, משפחתית, עוטפת ומלאת אהבה ובליווי של אמונה – הרכזת המקסימה.

מועצה אזורית שדות נגב מונה 16 יישובים, מתוכם 2 קיבוצים, 2 ישובים קהילתיים ו-12 מושבים כולם יישובי הפועל המזרחי ובעלי ציביון דתי לאומי. הקהילה מאוד מחבקת ואוהבת, והם חלק בלתי נפרד מההווי והחוויה של בנות הגרעין. לכל בת גרעין יש משפחה מאמצת, אך קיים קשר טוב בין הבנות לכל המשפחות. הבנות עובדות ונפגשות עם מגוון רחב של גילאים – ילדים, נוער וקשישים. ובכללי חיבור לכל הקהילה !

גרעין שדות נגב הציב לעצמו מספר מטרות ויעדים:

·        מעורבות משמעותית של בנות הגרעין בקהילה

·        הנעת תהליכים חברתיים ברוח יהודית, ציונית תוך שיתוף הכוחות הפועלים במועצה ובישובים

·        העצמת סניפי בני עקיבא בישובים

·        העצמת הנוער והצמחת מנהיגות נוער מקומית

תקני בוקר

תקן גרעין

התקן גרעין הוא תקן שבו בת השירות עובדת שלושה ימים באחד מבתי הספר ויומיים במרכז לוזאן ביחד עם הרכזת של הגרעין ותפקידה הוא להיות אחראית על הפרוייקטים הגרעיניים, גיבוש הגרעין ועוד.
התפקיד מתאים למי שאוהבת לארגן פרוייקטים, לעבוד גם טכני וחשוב לה הגיבוש ומהות הגרעין!

תיכון בנות

התיכון הוא תיכון דתי ובו חמישה תקנים, כל מדריכה על 2 כיתות, הצוות חם ואוהב מאוד- נותנים מקום לבנות שירות ורוצים בעשייה שלהם! נדרשת בת שיש לה ראש גדול ויוזמת, המטרה של הבנות שירות היא ליצור הוואי חברתי ועזרה לימודית. הבנות בתיכון מאוד מגוונות ומאוד רוצות ומחבקות את הבנות שירות, הן מזמינות ומארחות תמיד בכיף ובאהבה. העבודה בנויה ממערכת שעות מסודרת, לכל בת יש שעות פרטני שעות בכיתה ושעות עשייה של המדריכות.

אולפנא

באולפנא יש 3 תקנים, כל מדריכה על 2 שכבות (שכל שכבה זאת כיתה/שתיים). האולפנה מאוד משפחתית חמה ואוהבת (החניכות והצוות רואות במדריכה דמות וחלק בלתי נפרד מהאולפנה) ובעלת רמה תורנית, ערכית וצנועה. נדרשות בנות שיש להן ראש גדול ורצון גדול לעשייה וקשר אישי. המטרה של בנות השירות היא לפעול מבחינה חברתית, לארגן פרויקטים וליצור קשרים אישיים עם חניכות. הבנות באולפנה מחפשות ורוצות את הקשר עם המדריכה, הן מזמינות ומארחות תמיד בכיף ובאהבה. העבודה בנויה ממערכת שעות מסודרת, שעות עם הכיתות, ישיבות (ושעות של טכני), להכין פעילויות, מערכים, לקשט את האולפנה וכו'. ישנה ממש דרישה מהמדריכות ומצפים מהן להיות שם עד הסוף ולעשות! יש עשייה גם אחר הצהריים, כמו המדרשה. באולפנה פועלת חצי פנימייה בימים שני ורביעי שבהם קבוצה מבנות כיתות ט-יב נשארות במסגרת פנימייתית להווי חברתי מצומצם ומגבש, מדרשה וכו'.. בואי עם אנרגיות וראש גדול ותתכונני להתאהב!

והדרת

יש בגרעין כמה תקנים של 'והדרת'. התפקיד של בת שירות ב'והדרת' כולל כמה דברים: דבר ראשון הוא ביקורי בית, לכל בת יש כמה קשישות (6 בדרך כלל) שאותן היא צריכה לבקר בערך פעמיים בשבוע למשך שעתיים/שעה, הביקורים הם משמעותיים, המטרה היא להיות אוזן קשבת לקשישה, להיות שם בשבילה ולספק לה חברה על ידי משחקים, אוכל, שיח וקריאה ביחד., החלק השני זה המרכז יום (מועדוני קשישים) יש במועצה 3 מועדונים, כל בערך 3/2 בנות משובצות למועדון. הבנות שירות מגיעות למועדון פעמיים בשבוע. בנוסף יש גם הדרכה פעם בשבוע עם הרכזת של והדרת. הקשישות מאוד חמות ואוהבות את הבנות שירות ויש תחושת סיפוק מטורפת כי ממש מרגישים שהן צריכות אותך. מומלץ מאוד!

תיכון בנים

בתיכון 'נריה' בנים 2 בנות שירות, התפקיד מיועד לשנה שנייה. העבודה בתיכון היא מז'-י"ב בתחום החברתי ומז-ט לימודי. אוכלוסייה מגוונת של חברה, רוב הצוות החינוכי הוא בנים, והעבודה היא עם בנים שהם בטווח גילאים קרוב לשלנו ולכן צריך לדעת לשים גבולות. מה התפקיד? יש מערכת מסודרת לכל בת עם שעות פרטניות לתלמידים שצריכים עזרה בלימודים, יש הרבה אירועי שיא של בית הספר ואירועים חברתיים שהבנו"ש לוקחות בהם חלק. הכי חשוב זה פשוט להיות! להיות נוכחת, לראות מה החבר'ה צריכים, איפה הצוות צריך אותך ואיפה צריך להגדיל ראש.

רווחה

תקן רווחה משלב בו 2 תחומים, מועדון לנערות בסיכון – ראשון ושלישי ושלושה ימים בליווי נערים בעלי צורך רגשי.
דרושה בת שירות עם ראש גדול שאוהבת ליזום וליצור !

בית ספר מעגלים

מעורב בנים בנות, בית ספר מעגלים הוא בית ספר ממלכתי דתי שהילדים בו הם מעיקר מהישובים סביב מעגלים ומנתיבות. הצוות מדהים ממש והילדים מאוד אוהבים ומכירים את הבנות שירות. לבנות שירות יש תפקיד חברתי ולימודי בבית ספר, אם זה להוציא ילדים לפרטני או לארגן פעילות לאיזה חג… הם ממש זורמים על כל דבר שהבנות רוצות לעשות .

בית ספר בית הגדי:

יש 3 תקנים של בנות שירות ביסודי . הבית ספר מחולק לשני מסלולים: מסלול רגיל 'בית הגדי' ומסלול 'בארות' שהוא אנטרופוסופי. עוזרים לתלמידים עם בעיות חברתיות במסלול הרגיל- נכנסים לשיעורים, לרוב בכיתה א, מוצאים לפרטני ויוצרים קשר אישי ואווירה טובה בבית הספר. במסלול 'בארות'- זה מסלול מיוחד בתוך בית הגדי שהייחוד שלו הוא בכך שהוא מתמקד בחופש של הילד ובבניית העולם הפנימי שלו, ע"י התמקדות בטבע, בעשייה של פעם, במלאכות, בהמון עבודת ידיים, מסלול דתי ותורני מאוד, כיתות נפרדות. יש לבנות השירות מערכת מסודרת והיא משולבת בין שני המסלולים. יש דגש גם על הלימודים, ובניית קשר אישי ועזרה לילד. התפקיד דורש ראש גדול, עשייה, רצון לעזור מעבר, הצוות מכבד את הבנות שירות, חם, אוהב, דורש וגם משחרר כשצריך, האווירה פה טובה וכיף לבוא לבית ספר!

בית ספר 'נועם תושיה' כפר מימון:

יש בתקן 5 בנות שירות, עבודה מול צוות וילדים. בית ספר תורני עם ילדים יש קשר אישי עם הילדים והם מאוד אוהבים ורוצים בנות שירות, מדהימים. יש מערכת שעות מסודרת לכל בת שירות, הבנות שירות אחראיות גם על הפן החברתי ואירועי השיא. הבית ספר דורש ראש גדול ועשייה, בית ספר פעיל מאוד עם הרבה פעילויות חברתיות, יש תקן גם בימי שישי פעם בשבועיים והעבודה מול הצוות החינוכי היא כייפית, צוות חם ואוהב !

אחות בוגרת:

התפקיד כולל: להיות "אחות בוגרת" ולשמש מודל לחיקוי עבור התלמידים. ללוות, לתמוך ולהעצים את תחושת המוגנות האישית של התלמידים. בבית ספר יש גם 2 תקני אחות בוגרת, שזה אומר שחוץ מלהיות בת שירות של הבית ספר, לבנות יש 5/4 ילדים קבועים עם בעיות חברתיות, משפחתיות )יש גם ילדי רווחה( שהן מוציאות כל אחד מהם פעמיים ..המטרה היא באמת ללוות אותם במהלך השנה להעלות להם בשבוע ומדברות איתם, משחקות איתם וכו' , ולמנוע אפילו מחלקם נשירה סמויה. הבנות מלוות גם בצוות מטעם הפרויקט שמכוון את הביטחון העצמי אותן ונפגש איתן ועם בנות בערים אחרות מאותו פרויקט פעם בחודש ויש ליווי לדבר הזה. זה לא פרויקט . של בית ספר, זה פרויקט מוגנות של המשרד ביטחון קהילתי העבודה מתקיימת בבית הספר היסודי במעגלים ובכפר מימון.

קומונה בנ"ע ואריאל

בגרעין יש לנו סניפים ברוב המושבים-
סניפי בני עקיבא: מעגלים, כפר מימון, שוקדה, בית הגדי, שובה, מעגלים, יכיני, תקומה, זימרת, סעד ועלומים
סניפי אריאל: מעגלים ויושיביה.

הזנק

הוא תקן שבו הבת שירות משמשת כמטמיעת תקשורת בבתי הספר. בתחילת שנה מקבלים קורס של שבועיים ובו מסבירים יותר על כל מיני אפליקציות שבהן ניתן לעזור בבית הספר (בסיום הקורס מקבלים תעודה) תכלס מה שקורה במהלך השנה בת השירות משולבת בבית ספר יסודי לרוב ופועלת ע'פ מערכת רגילה, רק שבמערכת יש גם שעות מחשבים או משימות תיקשוב שונות שהן תחת אחריותך, ז'א- במהלך היום יש לי מערכת רגילה כמו של כל בנות השירות וגם שעות שבהן אני עוזרת לתלמידים בתחום התקשוב. בנוסף אני עוזרת גם למורים עם כל התחום הטכנולוגי אז אם את אוהבת את התחום הטכנולוגי, סבלנית ויכולה לשבת להסביר וללמד, ואוהבת לעבוד עם ילדים, זה המקום(:

פותחים עתיד

בת השירות ב'פותחים עתיד' מלווה עד 9 ילדים במסגרת פרטנית וקבוצתית ומהווה עבורם דמות של מבוגרת משמעותית. היא מסייעת במתן מענים ב-4 מעגלי ההתערבות: אישי, לימודי, חברתי ומשפחתי.
תקן הבוקר הוא בבית ספר יסודי וכולל שעות פרטני (תוך מערכת רגילה של בת שירות ביסודי) ואחר הצהריים- השתלבות במרחבים בלתי פורמליים. התקן מלווה בשעות ליווי והדרכה פרטניות, קבוצתיות ואיזורית.
מטרתינו היא להעניק הזדמנות שווה להצלחה לכל ילד וילדה. בואי והצטרפי אלינו!

של"ח

בגרעין יש תקן אחד של בת שירות בשל"ח. התפקיד דורש משהי סביבתית שאוהבת טבע, לטייל וחברמנית! אחת שתלהיב את החבר'ה של המועצה לצאת לטיולים, להשתתף בפעילויות ותגלה להם "עולם אחר".
יש קבוצה מכובדת של חבר'ה בנוער שבמש"צים והמטרה היא להגדיל את הקבוצה ולעודד אותם לזה! זה דורש להשתתף בשיעורי של"ח מידי פעם, לצאת איתם להתנדבויות, לגיחות, לפעילות חקלאית ולטיולים של המשצי"ם (גם של כמה ימים). התפקיד פועל בתיכונים של המועצה ובנתיבות.

גן חינוך מיוחד

בגן נמצאים ילדים על הרצף האוטיסטי. יש סיפוק מלא מהתפקיד!! נותנים והנתינה חוזרה בחזרה ואפילו יותר!
החיבור שנוצר עם הילדים, העשייה היום יומית ביחד איתם מביאה להתפתחות האישית שלהם ובסופו של דבר זוהי מהות התפקיד!

חינוך חברתי בקיבוץ סעד

החינוך החברתי בקיבוץ סעד כולל בתוכו כ 220 ילדים מכיתות א' ועד י"ב.
השכבות מחולקות כיום לבתים כוללים א'-ו' (5 בתים) חטיבה ז'-ח' ותיכון ט'- י"ב.
צוות החינוך מורכב מכ – 16 אנשי צוות ובתוכם בנות שירות אשר מהוות חלק משמעותי מהצוות והינן בעלות משמעות אדירה לקהילה.
התקנים בחינוך החברתי בנויים כך ששעות הבוקר מוקדשות לעבודה בצוותי החינוך, שעות הכשרה והדרכה, ישיבות צוות, הכנת פעילויות ותחזוק הבתים.
שעות אחה"צ מוקדשות לבני עקיבא (קומונרית/רכזת נחשון) והדרכה בחטיבה ובתיכון אשר פועלים בשעות הערב ובסופי השבוע.
אם את מחפשת שירות משמעותי המשלב עבודה במסגרת בלתי פורמלית המאפשרת לעוף עם החלומות והיצירתיות, עבודה בסביבה של טבע ,חיבור לאדמה ולסביבה, עבודה עם ילדים ונוער, עם קהילה חמה ועם צוות חינוך איכותי ומדהים- מקומך איתנו כאן בסעד.

חינוך בלתי פורמאלי בקיבוץ עלומים

קיבוץ עלומים הוא קיבוץ שיתופי עם קהילה קטנה וחמה. מערכת החינוך החברתי של הקיבוץ מלווה את הילדים מכיתה א ועד סיום יב.
המטרה שלנו היא להעניק לילדים מיומנויות חברתיות וכישורי חיים, לטפח אצלם תחושת השייכות וחיבור למסורות, לאנשים ולמקום ולעודד למעורבות בחברה, לעשייה ולהתנדבות.
הילדים מחולקים לתלתונים:
כיתות א-ג, כיתות ד-ו, כיתות ז-ט וכיתות י-יב.
לכל קבוצה יש צוות הדרכה המורכב ממדריכים חברי הקיבוץ, שכירים ובנות שירות לאומי (כולם מבחינתנו מדריכים לכל דבר ועניין).
תפקיד המדריכים- להכין וליישם את הפעילויות השונות, לתת מענה אישי לצרכי הילדים, לשחק עם הילדים ברמה אישית וקבוצתית, לחתור לקשר אישי עם כל ילד וילדה, להשתתף בישיבות צוות ובימי הדרכה, לתחזק את המועדון או הבית וללוות את הארוחות.
הצוות אצלנו צוות צעיר, מגובש וכייפי והאווירה טובה!
אנחנו משקיעים הרבה בליווי של הצוות ובמתן כלים משמעותיים לעבודה עם הילדים.

פינת חי

תקן המשק הוא משעה 8:00-16:00.
זה בעצם פינת חי גדולה מאד בקיבוץ סעד , צמוד לפינת חי נמצא בית ספר דעת אשר במהלך שעות הבוקר מגיעות כיתות לפעילויות במשק (יש להן שעות קבועות במערכת)
הבנות שרות אחראיות על האכלה טיפול וניקיון בבעלי חיים ובמשק יש לנו מגוון גדול מאד של בעלי חיים- סוסים, אתון, תרנגולות, ברווזים, צ'ינצ'ילות, תוכים נחשים ועוד….

יסודי וחטיבה סעד

בנות השירות מחולקות לבית הספר היסודי (א'-ו') ולחטיבת הביניים (ז'-ט'). הבנות יוצרות קשר משמעותי עם הילדים, מתגברות ילדים מתקשים בשיעורים וכן עוסקות בעבודות חינוכיות וחברתיות כגון, אירגון פעילויות סביב מעגל השנה, שיעורי חברה ועוד. צוות המורים מעריך מאוד את עבודת הבנות,עוטף ומלווה אותן ורואה בהן חלק אינטגרלי מצוות בית הספר.

דירת שק"ל

שק"ל זו עמותה שמאמינה שאנשים עם צרכים מיוחדים צריכים להשתלב ולחיות בתוך הקהילה (כי בינינו- לכולנו יש צרכים מיוחדים:).
בדירה שלנו, שממוקמת בקיבוץ עלומים המהמם, גרות 6 נשים מקסימות בתפקוד גבוה (מבשלות לבד, נוסעות בתחב"צ, עובדות- לא סיעודיות!) והן משתלבות בחיי הקיבוץ.
המטרה שלנו היא לעזור להן להיות עצמאיות כמה שיותר ולעזור להן בהתמודדויות בחיי היומיום.
תפקיד בנות השירות הוא להיות "אחות גדולה" לדיירות.

תקני בוקר

בנות השירות מפעילות 8 סניפים בפועל  והיד עוד נטויה.
עיקר פעילות הבנות בשעות אחר-הצהריים מתרכז במועדוני הילדים והנוער ביישובים שלושה ימים בשבוע.

פעם בשבוע נפגשות כל בנות הגרעין ללמידה וחשיבה משותפת: אוריתא, ישיבות גרעין, עיבוד תהליכים שהבנות עוברות, ופעילויות גיבוש וחוויה.

בנוסף, פעם בחודש בנות השירות בשיתוף מחלקת הנוער והילדים במועצה אזורית מקיימים אירוע שיא:
ערב סליחות, ליל הושענה רבה, יום הצדעה לפצועי צה"ל, הפנינג צדקה, דרום אדום, הפנינג פורים, טיולי נוער, טיול מנהיגות, ערב הצדעה למדריכים, טיול בת מצווה ועוד כל העשייה בגרעין נעשית באווירה טובה, משפחתית, עוטפת ומלאת אהבה

לבנות שרוצות אקסטרא עבודה באחר הצהריים יש אפשרות לשלב תקנים נוספים כגון מועצת נוער , מועדנית לילדים עם צרכים מיוחדים, סח"י ועוד.

כל העשייה בגרעין נעשית באווירה טובה, משפחתית, עוטפת ומלאת אהבה. דרושות בנות שרוצות לבוא לעבוד מהלב ולתת את כל כולן בשירות מבטיחים שתקבלי בחזרה!!