דלג לתוכן המרכזי
תפריט
צרו קשר
גישה מהירה
En
English

גרעין נתיבות


נתיבות
כמות מתנדבות: 25-30
שבתות: פעמיים בחודש
רכזת: שרה מזוז ·
אודות גרעין נתיבות

בנתיבות פועל גרעין מקסים שעובד עם נוער וילדים בפרויקטים מגוונים: יוצרים חלום, חברים ביחד, מנהיגות לנוער, חוגים, מרכז למידה ועוד. הבנות בגרעין מהוות מודל להזדהות עבור החניכים בפרויקטים שונים ומעודדות אותם ללקיחת אחריות ולתחושת מעורבות בבית הספר, במשפחה, בחברה, בעיר ובעם ישראל במטרה ליצור שינוי חברתי בעיר.

גרעין נתיבות

מטרת העל של הגרעין היא לחזק ולהגדיל את הציונות הדתית בעיר על ידי יצירת קשרים אישים, עשיה משמעותית בתקני הבוקר ואחה"צ תוך חיבור למנהיגות המקומית הפועלת בעיר.
בגרעין שלנו ישנם 4 דגשים:

עשייה

ישנו דגש על עשייה משמעותית במסגרות הבוקר ואחה"צ, הבנות יוזמות ומרכזות פעילויות ופרויקטים מגוונים (פירוט בהמשך הדף) ומושקעת חשיבה רבה על איך נכון ומשמעותי לפעול כדי לקדם דברים העיר ולא חלילה להזיק.

לימוד וצמיחה אישית

אנו מאמינים שכדי לתרום צריך גם ללמוד ולעבור תהליך אישי משמעותי. כדי ליצור תהליך זה יש לנו ערב גרעין שבועי הכולל בתוכו 2 חלקים: שיעור תורה שעוסק בעניינים אקטואליים ויהודיים כאחד, וזמן משמעותי לשיח גרעין. בלימוד המשותף אנו שמים דגש על יצירת חבורה פעולת ושליחות לחיים.

קבוצה מגובשת

מתוך אמונה כי הקבוצה נותנת כוחות לכל בת וכי יש לה יכולת להשפיע באופן רחב וכולל יותר על הנעשה בעיר, אנו משקיעים בגיבוש וביצירת קבוצה שעובדת וחולמת יחד. זה בא לידי ביטוי במסיבות ר"ח, שבתות גרעין, פרויקטים משותפים, ישיבות גרעין שבועיות ועוד…

קשר לקהילה

בנתיבות מתגוררים אנשים בעלי לב רחב ודלת פתוחה שאפשר ללמוד מהם רבות. לכל בת משפחה מאמצת איתה נוצר קשר טוב ומשמעותי. בנתיבות קהילות מגוונות שעוטפות את הבנות ומארחות אותן בשמחה.
הבנות נשארות 2 שבתות בחודש מתוך הבנה כי בשבת נוצרים קשרים בלתי פורמליים בנוסף לקשרים המתהווים במהלך השבוע.

תקני בוקר

תקן גרעין

תקן המשלב בין ריכוז וניהול פרויקט 'יוצרים חלום' לעבודה חלקית באחת מבתי הספר ממנו מגיעים החניכים לפרויקט. תקן המשלב בין ריכוז וניהול פרויקט 'יוצרים חלום' לעבודה חלקית באחת מבתי הספר ממנו מגיעים החניכים לפרויקט.

בתי ספר יסודיים

השאיפה שבכל בית ספר תיבנה לבנות תוכנית עבודה שתכלול עזרה לימודית (פרטנית או בכיתות), הדרכת כיתה הכוללת העברת שיעורים , יצירת קשר אישי עם התלמידים ולקיחת חלק בהרמת פרויקטים יחד עם הרכזת החברתית.

תיכון בנות ע"ש המר

בתיכון אוכלוסיה מאוד חלשה מבחינה סוציו-אקונומית, חלק גדול מהבנות עונת על הגדרה של נוער בסיכון, העבודה כוללת עזרה לימודית, יצירת קשר אישי, ביקורי בית אצל הבנות ולקיחת אחריות ויוזמה בפעילות חברתית.

אולפנת דרכא נתיבות

רבה מהבנות שלומדות באולפנה מגיעות ממשפחות חזקות של העיר. למדריכות באולפנא יש תפקיד חשוב ומשמעותי בחייהן של הבנות, העבודה כולה היא חברתית ולא לימודית.

שח"ם

כל בת מקבלת 2 משפחות המוכרות ברווחה (לא בהכרח רק מהעדה האתיופית), מלווה את הילדים בבתי הספר ואחה"צ נכנסת לבתים של המשפחות ונותנת מענה לימודי וחברתי בניסיון לבנות תפיסת עתיד יחד עם הילדים.

קומונה- בני עקיבא עוז ואריאל

בנתיבות 2 סניפים, סניף הורד, סניף שהיה בעברו סניף עדה ובשנה האחרונה פתח את שעריו והפך לסניף שכונה, וסניף 'מרכז'. דרושות 2 קומונריות שמבינות את הכח של קומונרית כחלק מגרעין ורוצות להיות שותפות פעילות.

מועדוניות רווחה

תפקידה של בת השירות במועדוניות הוא להיות האוזן והלב לילדי המועדונית.
הבת מעבירה פעילות לילדים , עוזרת בשיעורי בית , מכילה ומחבקת, בכל מועדונית יש אם בית ומדריכה שעובדות עם בת השירות בליווי צמוד.

אולפנת "דרכא"

בת השירות מלווה את הבנות בכל התחומים. חברתי לימודי ורגשי. בנות השירות יוצרות קשר אישי מיוחד עם הבנות מהאולפנא.

והדרת

בנות השירות מלוות קשישים במועדון יום ואחר הצהריים בביתם. בנות השירות יוצרות קשר מיוחד עם הקשישים, מפיגות את בדידותם, ומהוות אוזן קשבת. להרבה מהקשישים אין משפחה קרובה תפקיד בת השירות הוא משמעותי ומיוחד.

קידום נוער

עבודה עם הנוער בעיר, הרמת פרוקייטים וקשר אישי.

גני חינוך מיוחד

בנות השירות נמצאות בגן כחלק מהצוות לכל דבר, מקדמות ועוזרות לילדים, באופן פרטני או עם כלל הגן.

תקני אחה"צ

יוצרים חלוםפרויקט חד שבועי המיועד לילדי ד-ו מבתי הספר בעיר הנבחרים ע"י המורות. בנות השירות מובילות בליווי והדרכה מקצועית חוג לפי בחירתן. המפגש מתחיל בחצי שעה של עשיית שיעורי בית ואז מתפזרים לחוגים (אומנות, מחול, דרמה, נגינה, מקהלה וכו' – משתנה לפי כישרונות הבנות..) במהלך השנה אנו שמות דגש על פיתוח כשרונו של הילד והעצמת תחושות הצלחה ומסוגלות לחלום ולהגיע רחוק. כמובן שיש מקום לבניית הקבוצה והקניית ערכים נוספים דרך החוג הנלמד. בסוף השנה מעלים החניכים מופע ענק הפתוח לכל תושבי נתיבות. מרגש לראות כל פעם מחדש את הילדים שלפעמים במערכת הפורמלית לא מוצאים את מקומם פורחים על הבמה ולוקחים אחריות מלאה על מעשיהם.

חברים ביחד:  תכנית "חברים ביחד" מיועדת לבנות שמשרתות בביה"ס היסודי "נועם אליהו". התוכנית מיועדת לשכבה ב' כאשר כל בת שירות מדריכה קבוצה של 4-6 ילדים ומעבירה להם  פעילות חוויתית ערכית אחת לשבוע. מטרת המפגשים היא ליצור שילוב וחיבור בין ילדים ומשפחות מאוכלוסיות שונות בניגוד לטבע שלנו ש'דומה נמשך לדומה'.

המשחקייה ע"ש גלעד- מיזם לזכר גלעד במטרה לזמן איכות של ילדים סביב משחקי קופסא  מתוך חשיבות למפגש חברתי. כל ילדי נתיבות מוזמנים להגיע למשחקייה ויש מקום ליצירתיות ויוזמה. המשחקייה מתקיימת אחת לשבוע.

חוגי סיירות-  חוגים המתקיימים אחת לשבוע , למגוון של גילאים מכיתה ה' ועד י"ב.

בחוגים שמים דגש על חינוך דרך השטח לאהבת הארץ, כבוד ושמירה על הטבע, עצמאות ומנהיגות.

הקבוצות הן לפי גילאים, יש פעולה פעם בשבוע וטיולים חודשיים.

תקני אחה"צ עם נוער

אפ: פרויקט פיתוח מנהיגות המתקיים באולפנה ובתיכון המר. מטרת הפרויקט ליצור קבוצה  המתחנכת ללקיחת אחריות אישית ועירונית. אחת לחודש הבנות יצאו להתנדבות בהובלת החניכות ובתכנונן המלא. כמו כן בשאר המפגשים נשקיע בהעברת ערכים בצורה כיפית וחוייתית. אחת המטרות החשובות היא לחבר את הבנות שלא מגיעות לסניפים להתחיל להגיע ולהיות שותפות גם בסניפי בני עקיבא בעיר.

בית חם לנערה: מועדוני לבנות ז-יב. עיקר הבנות מגיעות מתיכון המר והמקום משמש כ'בית חם' לכל דבר- ארוחה חמה, פעילויות, שיעורי בית וכו'. הבת שירות חלק בלתי נפרד מהצוות החינוכי, מעבירה פעילויות ומהווה אחות גדולה לבנות.

מרכזי למידה: מרכזי הלמידה מתקיימים בתיכון המר ובאולפנה. כל בת מצוותת לכ- 4 בנות בכיתה י-יא איתן היא לומדת מקצוע קבועה (זו השאיפה, לא תמיד זה מצליח בשטח). המטרה ליצור חיבור אישי ,נתינת כלים ללמידה עצמאית כדי שהתלמידה תוכל ללמוד בצורה טובה גם כשהיא ללא עזרת בת השרות ויצירת תחושת מסוגלת אצל התלמידה. אחת לחודשיים מתקיימת סדנא מקצועית או פעילות חוויתית.

חוגים באולפנה: בין 4-5 בנות שירות מעבירות חוג באולפנה אחת לשבוע. מטרת החוגים לתת הזדמנות לבנות שלא בהכרח היו הולכת לחוג בקונסרבטוריון או במתנ"ס לפתח כישרון כלשהו. זו הזדמנות לבנות גאוות יחידה קבוצתית ואישית וליצור קשר אישי עמוק עם בנות האולפנה.

קומונריות לתנועת עוז: בנתיבות פועלת תנועת הילדים עוז. העבודה המרכזית  והמשמעותית בפרויקט זה הוא ליווי צוות ההדרכה (בני נוער בכיתה ט') והכנתם לקראת הדרכה משמעותית בבני עקיבא. הליווי כולל העברת סדנאות הדרכה, ליווי אישי של כל צוות ודאגה לכך ש"הסניף" יתפקד כמו שצריך.

סח"י – "סיירת חסד ייחודית"  – המטרה היא לקבץ את הנוער לעשיית טוב לאחר. במהלך השבוע יש ימי איסופים בהם הנערים והנערות אוספים מוצרי מזון וביום שלישי בשבוע כולם מתכנסים יחד לאריזת מוצרי המזון ואח"כ לחלוקת המוצרים בצורה של מתן בסתר למשפחות נזקקות. הנערים לאחר החלוקה חוזרים למתחם הסחי ונשארים יחד עם הצוות , מדברים , משחקים והמקום הזה הוא עבורם מקום להתייעצויות, לתחושה של עשיית טוב וחלק מכולם!

סבבתא- תנועת נוער-גיל הזהב, המנוער המתנדב הם הכיתות ח'-י"ב .

התנועה קמה כדי לחבר בין הדורות וליצור שיח משותף והיכרות אמיתית ומחברת.

הפעילות קוראת אחת לשבוע בספרייה למשך שעה וחצי שבה משחקים, מדברים ויוצרים קשר בין דורי חשוב ומשמעותי!

תקני אחה"צ נוספים

חיבור בין דור- :  כל בת מאמצת קשישה. עבודה עם הקשישות המקסימות שיש רק בנתיבות, אצלן הדלת תמיד פתוחה  והקלפים מחכים למשחק…

עזר מציון-  " עזר מציון" מלווה משפחות המתמודדות עם קושי או מחלה בכל שלבי ההתמודדות – עוטפת את החולים ומשפחותיהם בחום, באהבה ובמערך רחב של שירותים ייחודיים , בנות משתלבות במערך החונכות ובהפקת אירועי שיא.

אקי"ם- מועדון מדהים לאנשים מבוגרים (21+) עם צרכים מיוחדים .

המועדון פתוח בימים ראשון שלישי ורביעי .

יש המון פעילויות ותכנים , יצירות , זומבה באופן קבוע , ופשוט צריך מישהי עם כוחות מיוחדים ואנרגיות בשמיים , שרק רוצה לאהוב !!!

להיות שם , להקשיב להם , להשתגע איתם.

פרויקטים ואירועים סביב מעגל השנה 

עיקר הפרויקטים נעשים סביב החגים או אירועים משמעותיים בלוח השנה. בנות השירות משתדלות להצטרף ולהשתתף ביוזמות מקומיות שמופעלות על ידי אגף הנוער, תרבות תורנית, אגף חינוך, גרעין המשפחות, סניפי בנ"ע בעיר, עזר מציון או כל גוף אחר. אנו רואים חשיבות בהשתתפות בפרויקטים מקומיים מתוך הבנה שהצעירים ותושבי העיר הם אלה שמובילים את הפעילויות הללו יחד עם בנות השירות.