זומים ממיינים לתקני ילדים ונוער בסיכון
שימי לב! על מנת לקחת חלק במיונים לתקני ילדים ונוער בסיכון
עלייך לבצע את שלושת הפעולות הבאות:
להירשם לאתר בת עמי – לחצי כאן
למלא את שאלון ההכוון של הרשות לשירות לאומי- לחצי כאן
להיכנס לזומים בהם את מעוניינת ולמלא את השאלון שיישלח אלייך תוך 48 שעות.
להשתתפות בזום- לחצי על שם המוסד בו את מעוניינת:
יום שלישי יז' טבת 21.12.2021 | יום שלישי כד' טבת 28.12.2021 | יום שלישי ב' שבט 4.1.2022 | יום שלישי ט' שבט 11.1.2022 |
14:00 בית הילד נתניה פנימיית יום | |||
15:00 בית הילד נווה מיכאל | 15:00 משפחתון אור שלום חולון | 15:00 פרויקט יחדיו משפחתון דימונה | |
16:00 שתילים צעירים פנימיה לבנות בסיכון | 16:00 נווה מיכאל מרכז חירום לילדים ומרכז חירום לנערות | 16:00 אחוזת שרה | 16:00 חברת נוער ומשפחתון קיבוץ סעד |
17:00 משפחתון אמונה נווה לנדי | 17:00 נווה הרואה בית ילד | 17:00 אור שלום משפחתון נוער וילדים | 17:00 קרן מאיר הוסטל ניגונים |
18:30 שלווה | 18:00 אור שלום מתבגרות | 18:00 בית הילד נווה גלים | 18:00 אמית פתח תקווה |
19:00 אור שלום אשקלון | |||
20:00 בית הילדים ע"ש אלעזרקי | 20:00 בית הילד אמית ירושלים | 20:00 אור שלום בית גודשמידט | 20:00 אולפנא/ כפר נוער לבנות גבעת וושינגטון |
פירוט תקני ילדים ונוער בסיכון
נווה מיכאל:
נווה מיכאל פועל 24 שעות ביממה מרכז חירום ארצי הקולט ילדים בסיכון מיידי הנשלחים מלשכת הרווחה.
מרכז החירום קולט בנוסף נערות שהוצאו לפנימייה מתוקף צו בית משפט ואינן יכולות לשהות בביתן.
מקלט חירום מיועד לילדים מגיל 5-13. במקום נמצאים כ15 ילדים. כל הפעילות מתרכזת במרכז עצמו. הצוות הטיפולי אינו דתי ברובו אך המקום מנוהל כמקום דתי. בנות השירות גרות בתוך נווה מיכאל ולא מרכז. העבודה במשמרות של בוקר וערב לא כולל לילה. עבודה גם בשבתות אך לא בחגים וחול המועד.
תפקידה של בת השרות הוא להעניק תגבור לימודי הן באופן פרטני והן באופן קבוצתי, העברת פעילויות חברתיות וחוויתיות, אחריות לשעות פנאי של התלמידים. כמו כן, בת השרות היא מודל לחיקוי עבור אותם תלמידים ולכן עליה לעודד, לתת מוטיבציה ודוגמא אישית ללימודים, השקעה, רצון, השקעה על מנת שהתלמיד ירצה להחזיק תעודת בגרות\ תעודת מקצוע לחיים.
בנווה מיכאל – מרכז חירום לילדים, מרכז חירום לנערות, בית ילד (ניתן לשלב ע מדרשת בארי).
לזום לחצי כאן
בית הילדים ע"ש אלעזרקי:
בבית הילד בנתניה חוסים ילדים מהגיל הרך עד סוף התיכון. ילדי הבית מחולקים לקבוצות לפי גילאים ולבנים ובנות. לכל קבוצה- שלש בנות שרות.
בנות השרות נמצאות עם הילדים כל ימות השנה. בשבתות חגים וחופשות יש תורנות בין הבנות. הבנות מעירות את הילדים בבוקר שולחות אותם לגנים ולבתי הספר מקבלות את פניהם כאשר הם חוזרים מכינות איתם שעורי בית דואגות לפעילויות חברתיות ופעולות העשרה בשעות אחרי הצהרים.
הבנות מלוות את הילדים בשלוש הארוחות במהלך היום ומשכיבות אותם לישון.
לזום לחצי כאן
משפחתון אמונה- נווה לנדי:
באבן שמואל- רק בנים, 7 קבוצות 12 ילדים בכל קבוצה, בנות שירות עובדות עם הילדים עד גיל 14.
בנות שירות מאוד עטופות. השכמה מ 6 בבוקר, עם הבנים עד הלילה, אחראיות לפעילות חודשית, אחראיות לביצוע תורניות
וכל מה שנדרש במהלך היום, השירות אינטנסיבי פיזית ורגשית.
לזום לחצי כאן
שלוה:
הינו מרכז המעניק לילדים עם מוגבלויות ולבני משפחותיהם מערך טיפול ותמיכה כולל המאפשר לבני המשפחה לקיים אורח חיים רגיל ולילד עם הצרכים המיוחדים לקבל כל דבר שיעזור לו להתקדם ולפעול במרחב החיים שלו.
בנות השירות בשלווה מחולקות לתחומים שונים: שלוה משה, שלוה בוגרים ושלוה אופק(תחום רווחה בהמשך).
תיאור תפקיד: בשלוה ישנם שני סוגי תפקידים:
- עבודה אחה"צ עם ילדי תסמונת דאון בגילאים השונים. עיקר שעות השירות בין 13-18:30. בשעות הבוקר מכינים פעילויות, ישיבות צוות וכ"ד. בנוסף , פעם בשבוע ישנים עם החניכים ונשארים בתקן כל שבת שניה.
- עבודת אחה"צ עם ילדי רווחה – עיקר הפעילות בין 13-18. סגנון מועדונית לילדים עם בעיות רגשיות. גילאי 6-12. גם תוכנית זאת מחייבת לילה בשבוע עם חניכי תסמונת דאון, ושבת פעם בשבועיים עם ילדיי שלוה.
- שלוה בוגרים
- שלווה בקהילה
כפר הנוער אמי"ת פ"ת:
הנו מוסד דתי הקולט בתוכו נערים ונערות מכיתה ט" – י"ב. הכפר בנוי במודל המשפחתוני. ישנן 12 קבוצות של משפחתון אותן מלווים זוג ובת שרות לאומי ועוד 4 קבוצות במודל של משפחתון יום – מדריך/מדריכה ובת שרות לאומי לשכבה.
המשפחתונים הינם חד גילאים וחד מיניים. המשפחתון מהווה מודל לחיי משפחה בו החניכים שותפים מלאים לנעשה בקבוצה. בנוסף לליווי המשמעותי של בנות השירות במשפחתון הן מרימות פרוייקטים חברתיים בכפר. העבודה בכפר היא מסביב לשעון משעות הבוקר המוקדמות.
בת השרות במשפחתון מסיימת את עבודתה מאוחר בלילה. בת השרות במשפחתוני היום מסיימת את עבודתה בסביבות השעה 19:00.
בתהליך הקבלה לכפר עוברות בנות השירות ראיון אישי וסדנאות .
בכפר הנוער ישנו תיכון וחטיבה הפתוחים גם לתושבי העיר והסביבה. בנות השרות בפנימיית היום מלוות את החניכים בקבוצה בפעילות חברתית בעזרה לימודית ובהתנהלות יומיומית.
בנוסף לליווי במשפחתון היום, שותפות הבנות יחד עם בנות השרות הלאומי בפנימייה בבנית תוכניות חברתיות והרמת פרויקטים כפריים. העבודה היא מ 7:30 עד 19:00. בת השרות מלווה שכבה (2 קבוצות שכל קבוצה היא חד מינית וחד גילאית).
לזום לחצי כאן
שתילים:
פנימייה דתית לבנות, כל קבוצה מתפקדת כתא משפחתי בפני עצמו, בכל קבוצה יש בין 10 ל12 חניכות, בנות באות מבתים קשים.
סדר יום: הבנות שירות משכימות ואז הבוקר שלהן פנוי חוץ מיום שלישי שיש ישיבות צוות, מ2 הן איתן עד הלילה, שיעורים, חוגים, ארוחת ערב, מקלחות וכולי, שבת כן שבת לא. תקן של סמכות והצבת גבולות.
לזום לחצי כאן
אולפנה/ כפר נוער גבעת וושינגטון:
לאולפנות הן מוסדות חינוך לבנות דתיות בכיתות ז'/ט'-י"ב.
בגבעה יש מספר מוסדות לימוד שונים למגוון אוכלוסיות שונות:
*אולפנת ישי-כפר נוער לבנות
*אולפנת רשי לבנות צרפתיות
*פרויקט "בינה" לבנות העדה האתיופית
אולפנת ישי:
לומדות נערות בכיתות ז'-י"ב המחפשות אולפנה שמכינה לחיים ובמקביל משקיעה בלמידה משמעותית וחוויות חברתיות לרוב.
אוכלוסיית הבנות הינה מהקשת הישראלית על כל גווניה, הזקוקות לתמיכה רבה, הכוונה ואהבה עד בלי די.
התפקיד כולל הדרכה של בנות הפנימייה והאקסטרניות, ליווי רגשי, הכנת פעילויות, שיחנוש"ים ועבודת צוות עם מדריכה בשכר.
בנות השירות מתגוררות בדירת שירות נפרדת מבנות האולפנה.
אולפנא לצרפתיות אולפנת רשי:
בגבעת וושינגטון קיימת אולפנה לבנות עולות מצרפת ולצרפתיות. האולפנה שמה לה למטרה לעודד את הבנות לעשות עלייה לארץ יחד עם משפחותיהן. דרושה בת דוברת השפה לתפקיד הדרכתי שתלמד את הבנות את המנטליות של הארץ ותגרום להן לאהוב את הארץ ולהשתלב בה יחסית בקלות. המדריכה גם חברה של הבנות ,מכינה פעילויות ונמצאת שם בשבילן להכל , היא מאוד חשובה ומשמעותית לשכבה.
בנות השירות מתגוררות בדירת שירות נפרדת מבנות האולפנה.
פרויקט "בינה":
תוכנית לימודית לבנות העדה האתיופית בנות 18-20 שעלו בשנתיים האחרונות. הבנות משלימות 12 שנות לימוד ובגרויות ומשלבות גם לימודי מקצוע.
דרושה בת שירות חמה ואוהבת בעלת ראש גדול יצירתית וסבלנית.
לזום של גבעת וושינגטון לחצי כאן
אחוזת שרה:
נמצאת בבני ברק, פנימייה דתית, במבנה של משפחתונים, לכל משפחתון יש שתי בנות שירות. שבת פעם בשבועיים, בדרך כלל אין חגים בגלל הקורונה עכשיו יש. לבנות אין בבקרים עכשיו הרבה זמן חופשי כי הרבה בנות בזומים, צריך חוסן נפשי.
יש סניף של בני עקיבא. יש בנים אבל המדריכות הן רק של בנות. מגן עד יב.
לזום לחצי כאן
חברת הנוער – קיבוץ סעד:
48 חניכות בארבע כיתות (כ-12 בכל כיתה).
צוות ההדרכה כולל ארבע מדריכות בשכר (מדריכה לכל כיתה) ושתי בנות שירות לאומי שנה שנייה. בת אחת תשתלב עם שתי המדריכות בשכר של ט' ו- י'. ואחת עם צוות המדריכות של יא'- ו יב'.
בת השירות הלאומי מסייעת למדריכה בשכר בצד החינוכי. שותפה למדריכות לפעילות החינוכית של שתי הכיתות אליהן היא משתייכת (כאמור, אחת לט'-י', ואחת ל י"א-י"ב) בהעברת פעולה לכיתה, גיבוי המדריכה הנמצאת ביום חופשי. אחריות על הפעלת חוגים, שותפות בוועדות וצוותי עבודה עם החניכות והמדריכות, וסיוע בתחומים שונים בחיי הפנימייה.
משפחתון קיבוץ סעד :
משפחתון לילדים מכיתה א' עד גיל חטיבה (לפעמים הילדים ממשיכים בתיכון). במסגרת תפקיד בנות השירות ללוות את הילדים בסדר היום: השכבות, כיבוי אורות, הכנת שיעורי בית, למידה למבחנים, עזרה בארגון הבית, בישולים, פעילויות, חוגים ועוד. נשארים כל שבת שנייה. בת השירות יוצרת קשר אישי משמעותי עם ילדי הבית וכן עם הזוג המנהל את המשפחתון ומשפחתם. ישנו ליווי מקצועי ואישי על ידי אנשי מקצוע לבנות השירות. שעות הבוקר לרוב פנויות. בנות השירות מקבלות משפחה מאמצת מהקיבוץ.
לזום לחצי כאן
אור שלום:
הוא ארגון ללא מטרות רווח שמקים ומפעיל בתים לילדים שהוצאו מביתם בגלל התעללות, עזובה ומצוקה קשה, וכן מגוון תכניות למען ילדים בסיכון בקהילה.
באור שלום גדלים ילדים שהגיעו אלינו ממקלטי חירום, מהרחוב וממקומות אחרים שלא הצליחו להתמודד עמם. לכל ילד סיפור קורע לב וצוות גדול של מטפלים שמנסה להשכיח את צרות העבר ולבנות עתיד אופטימי יותר. ילדים אלו חיים בתוך הקהילה, לומדים בבתי ספר רגילים, ומנהלים אורח חיים זהה לזה של חבריהם לכיתה. לכל ילד עבר כואב ותקווה לעתיד טוב יותר.
לכל ילד יש אתגרים, חלומות ושאיפות.
כ- 1200 ילדים בני 18-6 גדלים במסגרות השונות של אור שלום, מלווים בצוות מקצועי מסור של פסיכולוגים ועובדים סוציאליים, מורות חיילות ובנות שירות, מדריכים ומדריכות, הכל כדי לשבור את מעגל המצוקה הקשה ולפתוח דלת לחיים טובים יותר בעתיד.
הילדים המופנים לאור שלום גדלים במסגרות שונות המתאימות להם- במעונות המשפחתיים גדלים 7-11 ילדים עם זוג הורי בית וילדיהם הביולוגים, במעונות המשפחתיים לנערות גדלות 7 מתבגרות עם זוג הורי בית וילדיהם הביולוגים, במשפחות האומנה הטיפולית גדלים עד שלושה ילדים, שצריכים טיפול צמוד ומסגרת קטנה יותר, במעונות "רעות" גדלים שלושים ושישה בנים הסובלים מהפרעת התנהגות קשה, וב"בית גולדשמידט" גדלות נערות בסיכון גבוה.
באשקלון פועלים שלושה משפחתונים של אור שלום. המשפחתונים בעלי ציביון ממלכתי, מסורתי.
העבודה משעה 12:00- 21:00 מלבד בקרים עם ישיבות צוות. בנות לא מחוייבות להישאר שבתות, שומרים במשפחתון על כשרות. בבת עמי ניתן להתמיין לאור שלום אשקלון, אור שלום חולון, אור שלום מתבגרות, משפחתון נוער וילדים, בית גולדשמיט.
לזום אור שלום חולון
לזום אור שלום מתבגרות
לזום אור שלום משפחתון ילדים ונוער
לזום אור שלום אשקלון
לזום אור שלום בית גודשמיט
נווה גלים:
הינו כפר ילדים המיועד לילדים ונוער בסיכון מכיתה א' – י"ב. הכפר מחולק למשפחתונים אשר בכל משפחתון יש זוג נשוי ו 12 ילדים מכל הגילאים בכל משפחתון יש שתי בנות שרות.
בת השירות עובדת מהשעה 12:45 עד 21:00 למשך כל השבוע חוץ מיום אחד שעושה משמרת בוקר מהשעה 7:30- 16:00. בתפקיד בת השירות הוא להיות מדריכה כחלק מצוות הכפר. להוות דוגמא אישית לילדים ולהיות משענת תומכת, כתובת ומענה חם ואוהב עבורם.
בית הילד אינו דתי אולם יש כבוד רב לבנות השרות ולאורח חייהם. ולכן אין גם חובה להישאר בשבתות.
דירת השרות ממוקמת מחוץ לכפר.
לזום לחצי כאן
בית הילדים נווה הרא"ה:
6 משפחתונים, 5 רב גילאים והשישי של נוער מתבגר. לכל משפחה בת שרות צמודה המסייעת בכל צרכי הבית.
שעות הפעילות מ12:00 בצהרים ועד 22:00 בלילה. הבנות עוזרות בשיעורי בית בשיחות אישיות בארוחות ובהשכבת הילדים. תפקיד הבת הינו מאוד משמעותי עבור הילדים, הבת מהווה מעין אחות גדולה עבור הילדים ומשמשת דמות משמעותית עבורם, דוגמא אישית, מעניקה עזרה לימודית, פעילויות חברתיות, ייעוץ ועידוד.
מגורי הבת בדירות בשכונת גבעת ציון סמוך לבית הילדים. הפנימייה הינה דתית והזוגות דתיים.
לזום לחצו כאן
בית הילד אמית ירושלים:
הינו פנימיה טיפולית בירושלים לילדים וילדות בסיכון שהוצאו מבתיהם.
בפנימיה שוהים כ 85 ילדים וילדות בגילאי 8-16. שעות העבודה – מהצהריים עד 10 בלילה,
מה שמייחד זה דגש חזק על הקשר בין הילדים למשפחות הביולוגיות שלהם.
משפחתון דתי, שבת כן שבת לא, שתי בנות שירות. הפנימיה פועלת בשיטת מודל משפחתי טיפולי. תפקיד הבת שרות להוות דמות בוגרת משמעותית בתהליך הגדילה של הילדים, בנוסף לעבודה הרגשית עם הילדים משולבת עבודה טכנית של אחזקת המשפחתון.
בנוסף , פנימייה טיפולית סגורה לבנות עם בעיות התנהגות – נפשיות. במקום מטופלות כ-12 בנות בגילאי 11-14. בת השירות בבקרים עסוקה בעבודה טכנית וארגונית על פעילויות חברתיות וכד' וכן ישיבות צוות והדרכה עבור בנות השירות, אחר הצהריים מלווה את הבנות בסדר יום מובנה: עזרה בשיעורי בית, חוגים . העבודה במשמרות מ8:00-16:00 או 14:00-22:00.
העבודה כוללת שבתות פעם בשבועיים. העבודה בתוך צוות רב מערכתי הכולל אם בית, מדריכות, עובדת סוציאלית ועוד.
הבנות שירות מקבלות ליווי ע"י עובדת סוציאלית חם ותומך.
מרכז החירום קולט בנוסף נערות שהוצאו לפנימייה מתוקף צו בית משפט ואינן יכולות לשהות בביתן.
לזום לחצו כאן
פרוייקט יחדיו- משפחתון דימונה:
משפחתון "יחדיו" הינו מסגרת טיפולית חוץ ביתית המיועדת ל-12 ילדים ונוער בגילאי 8-18 אשר הוצאו מבתיהם. המשפחתון מיועד לילדים אשר חלק מקשייהם באים לידי ביטוי בבעיות רגשיות, התנהגותיות ו/או קשיי למידה. המשפחתון פועל במודל צוותי ומשמש מסגרת דתית.
בנות השרות מלוות את הילדים לאורך כל היום ובכל תחומי חייהם, כולל שבתות אחת לשבועיים. אחת לשבועיים מקבלות הבנות יום חופשי להתאווררות.
לזום לחצו כאן
הוסטל ניגונים:
הוסטל לנערות בסיכון בגילאי 12-18 מבתים חרדיים נמצא בשכונת רמות בירושלים. העבודה במשמרות מ8:00-16:00 או 14:00-22:00. העבודה כוללת שבתות פעם בשבועיים. העבודה בתוך צוות רב מערכתי הכולל אם בית, מדריכות, עובדת סוציאלית ועוד. הבנות שירות מקבלות ליווי ע"י עובדת סוציאלית חם ותומך.
לזום לחצו כאן